Οικολόγοι:Θετική αντιμετώπιση της πρότασης της ΕΤΥΚ για μείωση μισθών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της ΕΤΥΚ για μείωση μισθών στον τραπεζικό τομέα. Έστω και αργοπορημένα η ΕΤΥΚ δείχνει το σωστό δρόμο της περισυλλογής και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η αρχή «περισσότερους μισθούς, χαμηλότερους μισθούς» έπρεπε να εφαρμοστεί έγκαιρα και καθολικά.

Θεωρούμε ότι μέσα στον οικονομικό τυφώνα που ισοπεδώνει σιγά σιγά, αλλά σταθερά, την οικονομία της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη ότι το τραπεζικό σύστημα νοσεί, δεν γίνεται οι τραπεζικοί μισθοί να μένουν ανεπηρέαστοι. Ιδιαίτερα τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα δεν μειώνονται απλά οι μισθοί αλλά μειώνεται η δυνατότητα εργασίας και η ανεργία αυξάνεται.

Σήμερα όμως ακούσαμε και για τραπεζικούς μισθούς πέραν των 10,000 Ευρώ!!! Σε μια περίοδο που η χώρα υποφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί;

Θεωρούμε ότι είναι καιρός να συνετιστούν όλοι. Στην κοινωνία που ζούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν γίνεται να υπάρχουν ιερές αγελάδες και golden boys.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ