Οικολόγοι:Ενότητα – καραμέλα στο στόμα των μεγάλων κομμάτων

Ακούσαμε τα δύο μεγάλα κόμματα χθες να μιλάνε για ενότητα. Μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ποιά ενότητα αναφέρονται; Την ενότητα της καθημερινής ανταλλαγής πυρών και δηλώσεων; Ή την ενότητα των καθημερινών σκανδάλων που βγαίνουν στην επικαιρότητα με πρωταγωνιστές μέλη αμφοτέρων;

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι διανύουμε την πιο δύσκολη καμπή στην ιστορία της Κυπριακής ιστορίας. Βλέπουμε καθημερινά τα προβλήματα στην κοινωνία να διογκώνονται και να πνίγουν τους συμπολίτες μας.

Θα καλεστούν τα κόμματα να πάρουν αποφάσεις για την επιβίωση της πατρίδας μας; Κάτω από ποιό πλαίσιο θα συμφωνήσουν; Μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη λογομαχία για τα συμβάντα του 20ου αιώνα και να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα του 21ου αιώνα.

Εμείς θεωρούμε ότι η πολυπόθητη ενότητα πρέπει να σταματήσει να είναι καραμέλα στο στόμα των μεγάλων κομμάτων, αλλά να γίνει πραγματικότητα. Παρ’ όλες τις ιδεολογικές διαφορές, πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να χαραχτεί μια ενιαία στρατηγική για τα εθνικά μας προβλήματα (Κυπριακό, φυσικό αέριο, οικονομία).

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ανταποκρινόμαστε θετικά στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενότητα δυνάμεων, νοουμένου ότι θα υπάρξει συμφωνία για κοινούς στόχους. Επιπλέον ξεκαθαρίζουμε ότι η ενότητα δεν πρέπει να μεταφράζεται ως κουκούλωμα των οικονομικών σκανδάλων και των υπευθύνων της κρίσης.