Οικολόγοι:Δεν είναι ώρα για μπλόφες κύριε Κυπριανού

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και απορία ακούσαμε χθες τον κ. Κυπριανού να μιλάει για σκευωρία εις βάρος των στελεχών του ΑΚΕΛ, για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και μάλιστα να αναφέρεται σε στοιχεία που κατέχει.

Θεωρούμε ότι δεν είναι ώρα για πολιτικές μπλόφες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και μάλιστα σε μια περίοδο που η κοινωνία μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει με τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά.

Αν πράγματι έχει στοιχεία ο κ. Κυπριανού οφείλει και έχει υποχρέωση ως πολιτικό πρόσωπο και αρχηγός του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, να τα δώσει αμέσως στον Γενικό Εισαγγελέα, ώστε να γίνει διερεύνηση του θέματος. Δεν είναι δυνατόν να ομολογεί ότι κατέχει αποδεικτικά στοιχεία για παρανομία και να τα κρατά στο συρτάρι του.

Ποια η ευθύνη του απέναντι στο Κυπριακό λαό και τους ψηφοφόρους του; Αν κάποιοι στη νομική υπηρεσία και την αστυνομία ασχολούνται με σκευωρίες και πλεκτάνες εις βάρος πολιτικών κομμάτων, τότε προκύπτει μέγα πολιτικό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τα υπό την καταδίωξη – κατά τον ισχυρισμό – πολιτικά πρόσωπα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το επιχείρημα του κ. Κυπριανού, ότι δεν παρουσιάζει τα στοιχεία, αναμένοντας την σκευωρία να ολοκληρωθεί. Αν έχει στοιχεία οφείλει να τα παρουσιάσει για να αποκαλυφθεί η σκευωρία και να ξηλωθεί η πλεκτάνη.

Καλούμε τον κ. Κυπριανού να δώσει όλα τα στοιχεία που κατέχει στη δικαιοσύνη ώστε να γίνει διερεύνηση. Αυτό το σκάνδαλο πρέπει να διαλευκανθεί σε όλες τις πτυχές του και να τιμωρηθούν οι ένοχοι σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, αυτό απαιτεί ο λαός και οι περιστάσεις.

Εκτός πάλι και αν μπλοφάρει! Και με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να στείλει κάποια μηνύματα σε εχθρούς και φίλους.

Αλλά να θυμίσουμε τον κ. Κυπριανού ότι «Η χειρότερη γκάφα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να φάει τη δική του μπλόφα» (Ambrose Bierce, 1842–1914, Αμερικανός συγγραφέας).

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ