Οικολογικές Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων εύχεται σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, «Καλά Χριστούγεννα»

Ευχόμαστε η γέννηση του Κυρίου να φέρει Υγεία, Χαρά, Ευτυχία και πάνω από όλα Ειρήνη, Ελευθερία και Ευημερία της πατρίδας και του λαού μας. Ας είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που περνούμε με πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, αγνοούμενους και διαχωριστικές γραμμές στη μικρή μας πατρίδα. Ας είναι τα τελευταία Χριστούγεννα με χιλιάδες ανέργους, λιμοκτονούσες οικογένειες και καταστροφική ύφεση

Αυτές τις μέρες της αγάπης, η σκέψη μας είναι στραμμένη προς εκείνους τους συνανθρώπους μας στην Πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αγάπη και τη φροντίδα μας.

Μέσα σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, με την ανεργία και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, την αδιαφάνεια και τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την κρίση της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος να συνεχίζεται, καλούμαστε όλοι πιο επιτακτικά από ποτέ να δώσουμε τη μάχη για ελεύθερη πατρίδα, πράσινη οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη και δίκαιη κοινωνία.

Η χώρα μας έχει βουλιάξει οικονομικά μετά το μεγάλο κτύπημα που δέχτηκε με τις αποφάσεις του Eurogroup το Μάρτιο. Έχουμε δει τη ποιότητα ζωής στην άλλοτε “χώρα της ευμάρειας” να υποβάθμιζεται.

Οι συμπολίτες μας κινδυνεύουν από την πείνα και την εξαθλίωση αλλά ο κίνδυνος της αξιακής εξαθλίωσης και η καταπάτηση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης υπερβαίνει το φάσμα της πείνας και της ανέχειας.

Μέσα σε συνθήκες κρίσης και λιτότητας και με την πολιτεία και τα κόμματα να αποτυγχάνουν να δώσουν πραγματικές λύσεις, κατά την άποψη μας μόνη ελπίδα αποτελεί η δημιουργία ενός κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης από τους ίδιους τους πολίτες. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις αρχές μας , να προστατεύσουμε δηλαδή την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την ανθρωπιά.

Το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο μέσα από τους αιώνες γιατί είναι μήνυμα Αγάπης , Ελπίδας και Αλληλεγγύης.

Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενα, ειρηνικά και οικολογικά.