Οζγκιουργκιούν: Στο ‘Νότο’ η εκκλησία δημιουργεί ένα στρατό 30,000 από ανέργους

Ο “πρωθυπουργός”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, εξέφρασε το παράπονό του για τη μη παρουσία μέλους της “κυβέρνησης” στην διαπραγματευτική ομάδα του Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Οζγκιουργκιούν, υποστήριξε ότι η εκκλησία δημιουργεί έναν στρατό 30.000 ατόμων και γι` αυτό το θέμα της ασφάλειας δεν πρέπει να τεθεί προς συζήτηση.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζγκιουργκιούν είχε συνάντηση με μια συντεχνία εργαζομένων στο χώρο της υγείας και σε δηλώσεις του για το Κυπριακό είπε ότι επειδή δεν έχουν τον δικό τους εκπρόσωπο στην τ/κ διαπραγματευτική ομάδα, ως “κυβέρνηση” ενημερώνονται με καθυστέρηση για κάποια πράγματα και δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδήσεις που βγαίνουν στο “νότο”.

Δεν ήταν καθόλου φιλικές οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ για την τουρκική σημαία, ανέφερε ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι σε έρευνες που έχουν γίνει στο “νότο” φαίνεται πως οι Ε/κ θα αισθάνονται για πάντα μια ασφάλεια προς την Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως “ό,τι δηλώσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ ή ο Πρωθυπουργός αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του νότου. Κι εμείς αναλόγως αντιδρούμε”.

Αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει και στην τ/κ πλευρά, ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι ο τ/κ “λαός” βλέπει τις πραγματικότητες, πόσο δύσκολη δηλαδή είναι μια συμφωνία με την ε/κ πλευρά και δεν αντικρίζει με ικανοποίηση την αναζήτηση λύσης που θα εγκαταλείπει την ασφάλεια και τις εγγυήσεις για τους Τ/κ.

Υποστήριξε δε ότι στην ε/κ πλευρά “υπό τον έλεγχο της εκκλησίας δημιουργείται ένας στρατός αγωνιστών από 30.000 άνεργους νέους” που είναι ανοικτός στη βία, όπως είπε. “Μετά που τα είδαμε αυτά βεβαίως και δεν πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας”. Το ΕΛΑΜ, πρόσθεσε, συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό τον στρατό.

Οι Τ/κ, συνέχισε, τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και από θέμα ασφάλειας, πρέπει να προχωρήσουν μπροστά και όχι να επιστρέψουν πίσω. Εάν εξασφαλιστεί μια τέτοια συμφωνία τότε κανένας δεν θα έχει ένσταση, κατέληξε ο “πρωθυπουργός”.