ΟΕΛΜΕΚ: Απόφαση για ολοήμερη στάση εργασίας

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, αποφάσισε σήμερα τη συμμετοχή της στην πανσυνδικαλιστική απεργία, που έχει εξαγγελθεί για την προσεχή Παρασκευή.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία και συζήτησε τις κυβερνητικές προθέσεις για μονιμοποίηση των έκτακτων αποκοπών, που έγιναν τα τελευταία χρόνια στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου και για πρόσθετη φορολόγηση του εφάπαξ, αποφάσισε όπως την προσεχή Παρασκευή κατέλθει σε μονοήμερη στάση εργασίας.

Ταυτόχρονα, αποφάσισε όπως, αναλόγως των εξελίξεων, συγκληθεί η Π.Σ.Γ.Α., για αξιολόγηση των νέων δεδομένων και περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως “οι εξαγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε όλα εκείνα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος και των εκπαιδευτικών” και θεωρεί ότι μια μόνο απάντηση υπάρχει στα νέα μέτρα που σχεδιάζονται εναντίον της: “Η δυναμική αντίδραση”.

“Μια αντίδραση”, όπως αναφέρει, “που θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα, αλλά ως εκπαιδευτική Οργάνωση επιδείξαμε υπευθυνότητα για το συμφέρον του τόπου. Τα μηνύματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα προς όλους εκείνους που μονίμως στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους. Μια αντίδραση που δε θα περιοριστεί στην αποτροπή των μέτρων της επέκτασης της φορολόγησης του εφάπαξ και της μονιμοποίησης των έκτακτων εισφορών, αλλά και όλων των άλλων μέτρων που ήδη πάρθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε ομάδες εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα και προοπτικές”.