Οδυσσέας: Ψεύδεται ασύστολα ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι ψεύδεται ασύστολα ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, αναφερόμενος σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Ασύστολα εψεύδετο σήμερα στο ΤΡΙΤΟ και ο Χ. Χαραλάμπους της ΠΟΕΔ ότι το θέμα του εφάπαξ τους το έδωσε δώρο η Κυβέρνηση χωρίς να το ζητήσουν οι ίδιοι. Ψέμα. Το ζήτησαν οι ίδιοι γραπτώς στις 6.8.2018. Το ψεύδεσθαι είναι από τα μαθήματα που οι δάσκαλοι παραδίδουν στα παιδιά μας?

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, μιλώντας στο ΡΙΚ,  δήλωσε ότι η κυβέρνηση και η διϋπουργική επιτροπή γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της πίστωσης χρόνου που ζητούν οι εκπαιδευτικοί.

Ωστόσο, είπε, στην επιστολή που θα σταλεί σήμερα, στον υπουργό Παιδείας, το ζήτημα θα επεξηγείται εκ νέου. Επειδή η κυβέρνηση προχώρησε με μονομερείς αποφάσεις, είπε, οι εκπαιδευτικοί ζητούν προκειμένου να τις αποδεχθούν φέτος, όπως πιστωθούν την επόμενη σχολική χρονιά, όσα απέκοψαν παράνομα και παράτυπα.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί, ως δώρο, το θέμα της πρόωρης αφυπηρέτησης προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί να αποδεχθούν άλλες αποφάσεις.

Ο κύριος Χαραλάμπους, σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσουν αύριο οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους.