Οδηγίες προς υποψηφίους και μέλλοντες βουλευτές

Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι  η φετινή προεκλογική περίοδος θα διαφέρει  πολύ από οποιαδήποτε άλλη προεκλογική περίοδο στην ιστορία της Μπανανίας μας.  Ο κόσμος έχει μπουχτίσει από τα σκάνδαλα, έχει κουραστεί  με  τους λάθος χειρισμούς που τυγχάνει  η πανδημία, έχει απελπιστεί με την καραντίνα, την ανεργία και την αναστάτωση στις ζωές μας.

Μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ, καλείται ο κόσμος να αφήσει τα προσωπικά προβλήματα  που αντιμετωπίζει και να σκεφτεί ποιό κόμμα και ποιούς υποψηφίους θα ήταν σοφό να υποστηρίξει. Φέτος ειδικά θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα παραδοσιακά κόμματα, μικρά μεγάλα, και όσα νέα κόμματα/κινήματα θα προσπαθήσουν να δώσουν ελπίδα.

Φέτος δεν θα υπάρξουν επισκέψεις σε χωριά, εκδηλώσεις στις οποίες οι υποψήφιοι θα πάνε για τα πρώτα δέκα λεπτά, να πάρουν την πρώτη θέση και μόλις τελειώσει η φωτογράφιση, να αποχωρήσουν για την επόμενη εκδήλωση. Καθόλου «ττόκες» και «καπάκοτες».

Θα υπάρξουν τα τηλεφωνήματα, τα tweets, τα Facebook post και για τους «φίλους» τα messenger και email.

56 λοιπόν υποψήφιοι στο κάθε κόμμα, επί πόσα κόμματα, ακόμα δεν γνωρίζουμε. Ως συνήθως θα φτάσουμε σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Σκεφτείτε πόσα θα εισπράξει ο κάθε πολίτης.

Λοιπόν φίλοι υποψήφιοι, αποφάσισα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας. Μπορείτε να τις υιοθετήσετε, να τις απορρίψετε ή να προσθέσετε δικές σας ιδέες.

  1. Αν σκοπεύετε να ταΐσετε σανό, προσπαθήστε να τον ταΐσετε εκεί που μπορούν να τον φάνε. Οι υπόλοιποι απλά θα εκνευριστούν περισσότερο μαζί σας. Η ειλικρίνια χρυσάφι.
  2. Αν ένας πολίτης είναι μέλος κόμματος, ανήκει σε Επιτροπή (Επαρχιακή, Κεντρική, Εκτελεστική, Πολιτική) οποιουδήποτε  κόμματος, είναι στο συγκεκριμένο κόμμα γιατί πιστεύει σ’ αυτό. Αν θα είχε σκοπό να σας ψηφίσει, ΔΕΝ θα ήταν μέλος της οποιασδήποτε επιτροπής.
  3. Αν είστε υποψήφιος στην επαρχία π.χ. Λευκωσίας, ο Λεμεσιανός, και να θέλει ΔΕΝ μπορεί να σας ψηφίσει.  Άδικος λοιπόν ο κόπος από μέρους σας και κουραστικό για τον παραλήπτη.
  4. Ο κόσμος  είναι θυμωμένος. Ίσως να μην φταίτε εσείς. Ετοιμαστείτε να εισπράξετε πολύ θυμό.  Δίκαια ή άδικα, θα τον εισπράξετε. Δυστυχώς όποιος κι αν φταίει, θα τον μοιραστούν όλοι οι υποψήφιοι.
  5. Αν ζείτε σε ένα ροζ συννεφάκι, φροντίστε να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα.  Μιλήστε (και ανοίξετε τα αυτιά σας να ακούσετε), με κόσμο που έχει χάσει τη δουλειά του, δουλεύει σκληρά για 850 ευρώ, μονογονιούς, γυμναστές, καλλιτέχνες, εστιάτορες.  Κόσμο που αντιμετώπιζε από πριν δυσκολίες, ή που άρχισε να αντιμετωπίζει μετά την πανδημία.
  6. Φροντίστε να έρθετε σε επαφή με άνθρωπους τους οποίους επηρεάζεται η υγεία τους από μόλυνση του περιβάλλοντος, ασφαλτικά και άλλα πολλά «όμορφα».
  7. Πάνω απ’ όλα, μετρήστε πριν βγείτε για άγραν ψήφων, το πόσο νοιάζεστε για το καλό του τόπου μας και της επόμενης γενιάς, της οποίας  δεν αφήσαμε και πολλά να ελπίζει

Με όσα βλέπω προς το παρόν, αυτά έρχονται στο μυαλό μου. Νοιώστε ελεύθερα να συμπληρώσετε. Αν χρειαστεί, θα επανέλθω.

Άτε τζιαί με την νίκη!!!

*Φρύνη Ονουφρίου – Χριστοδούλου

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Οργανωτική Γραμματέας Γύκο