ΟΔΔΗΧ: Παράταση για την επαναγορά ομολόγων

Παράταση της δυνατότητας συμμετοχής στη διαδικασία επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, έως αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 14:00 (12:00 ώρα Λονδίνου), ανακοίνωσε  ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταση θα επιτρέψει σε κατόχους Προσδιορισμένων Τίτλων που δεν έχουν προσφερθεί ακόμα προς ανταλλαγή σύμφωνα με την Πρόσκληση, να συμμετάσχουν σε αυτή. Παρόλα αυτά, οι κάτοχοι των Προσδιορισμένων Τίτλων που υπέβαλαν εντολές συμμετοχής πριν από την αρχικά προβλεπόμενη λήξη της προθεσμίας (που είχε οριστεί στις 5:00 μ.μ., ώρα Λονδίνου, την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2012) δεν θα έχουν το δικαίωμα ανάκλησης ή τροποποίησης των εν λόγω εντολών συμμετοχής.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ.Στ.Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη διαδικασία, δήλωσε ότι “αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την πρόσκληση προσφοράς των καθορισμένων για ανταλλαγή αξιόγραφων έως τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Κάτοχοι οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής (τα ομόλογά τους) μπορούν ακόμη να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία ρευστότητας, η οποία προσφέρεται μέσω της πρόσκλησης.

Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα ομόλογα που θα προσφερθούν μέσω της πρόσκλησης αυτής, θα συνεχίσει να εξετάζει με τους πιστωτές της του επίσημου τομέα περαιτέρω βήματα για την επαναφορά του χρέους της σε βιώσιμο δρόμο.

Μελλοντικά μέτρα ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνουν μια ευκαιρία αποεπένδυσης από τα καθορισμένα αξιόγραφα, στα επίπεδα που προσφέρονται μέσω της (τρέχουσας) επαναγοράς” καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ:

http://www.pdma.gr/attachments/article/254/Extension%20Press%20Release%20(Greek).pdf