ΟΑΥ: Απαντά στους ισχυρισμούς για το ασυμβίβαστο των μελών στο Δ.Σ.

ΟΑΥ: Απαντά στους ισχυρισμούς για το ασυμβίβαστο των μελών στο Δ.Σ.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Ένωσης Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) για το ασυμβίβαστο του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που εκπροσωπούν συντεχνίες εργαζομένων και τους ασθενείς, αναφέρει ότι οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα Μέλη και δεν επεκτείνονται και στους/στις συζύγους του Προέδρου και των Μελών.

Το θέμα του ασυμβίβαστου για την άσκηση καθηκόντων έχει μελετηθεί σε προηγούμενο στάδιο και έχουν απαντηθεί τα σχετικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου το ασυμβίβαστο αφορά μόνο το πρόσωπο το οποίο είναι πάροχος υπηρεσιών φροντίδας υγείας ή έχει οποιοδήποτε συμφέρον σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Περαιτέρω, με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον σε σύμβαση η οποία έχει συναφθεί ή θα συναφθεί από τον Οργανισμό οφείλει να γνωστοποιήσει τη φύση του εν λόγω συμφέροντος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου. Ακολούθως δεν δύναται να μετέχει στις συζητήσεις ή στη λήψη απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη σύμβαση αυτή και η γνωστοποίηση του συμφέροντος καταγράφεται στα πρακτικά.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων για τον Πρόεδρο ή/και οποιουδήποτε από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.