“Ξεσπαθώνει”η κυβέρνηση – Η Κύπρος δεν είναι φορολογικός παράδεισος

Με στοιχεία η Κύπρος πολεμά τους Ευρωπαίους εταίρους που αμφισβητούν τα βήματα που έχουν γίνει για πάταξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στο νησί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, στο υπουργείο Οικονομικών κλήθηκαν οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών για να ενημερωθούν ως προς τα μέτρα που έχει λάβει η κυπριακή κυβέρνηση.

«Η Κύπρος αξιολογήθηκε από διεθνείς αρχές και συγκρίθηκε ευνοϊκά έναντι άλλων μελών της ευρωζώνης, εκ των οποίων και η Γερμανία, που είχαν αρκετά προβλήματα στα δικά τους συστήματα» , δήλωσε στην εφημερίδα η Εύα Ρωσσίδου Παπακυριάκου επικεφαλής της κυπριακής αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και από την άποψη ότι η Γερμανία παρουσιάζεται να έχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα και, παρά ταύτα, τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι επικριτικές φωνές κατά της Κύπρου.

Στους πρέσβεις δόθηκε έκθεση στην οποία  περιλαμβάνονται στοιχεία της οικονομικής task force του ΟΟΣΑ, βάσει των οποίων η Κύπρος έχει κάνει πολύ περισσότερα βήματα για την πάταξη του ξεπλύματος από ότι η Γαλλία ή ακόμη και η Γερμανία.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι  η Κύπρος έχει συμμορφωθεί και με τις 49 συστάσεις του ΟΟΣΑ ,σε αντίθεση με τη Γαλλία και τη Γερμανία , που έχουν αγνοήσει πέντε από τις οδηγίες του διεθνούς οργανισμού.