Ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ το νέο απόκτημα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Video)

Σίγουρα είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους ανθρώπους των σπορ, ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, μία εξέχουσα προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού. Πολλοί τον γνωρίζουν, εκατομμύρια τον αποθεώνουν.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι λάτρης των supercars, έχοντας μάλιστα μία αξιοπρόσεκτη συλλογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Porsche 918 Spyder και Ferrari Enzo. Προσφάτως ο διεθνής Σουηδός ποδοσφαιριστής εθεάθη να κάνει βόλτες στο κέντρο της Στοκχόλμης με το πιο πρόσφατο απόκτημά του, μία ολόμαυρη Ferrari Monza SP2.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου ο Ιμπραΐμοβιτς παρέλαβε την εξωτική Monza SP2 κατά την διάρκεια του «lockdown», ενώ το χρώμα του αμαξώματος είναι κατόπιν παραγγελίας. Η διθέσια Ferrari Monza SP2, όπως και το μονοθέσιο SP1 ακολουθεί τις ρετρό γραμμές προηγούμενων δεκαετιών, κυρίως των 50’s, έχοντας ως σημείο αναφοράς τόσο την θρυλική 166 MM Barchetta του 1949, όσο και τις 750 Monza και 860 Monza, δύο μοντέλα που ανέδειξαν τον μύθο της Ferrari στους αγώνες αυτοκινήτων. Τη θέση του κλασικού παρμπρίζ έχει πάρει το Virtual Wind Shield, που αποκλίνει τη ροή του αέρα γύρω από τον οδηγό, χάρη στο φέρινγκ εμπρός από το τιμόνι.

Επίσης, οι θύρες ανοίγουν προς τα πάνω, με τα εμπρός φτερά να είναι ενσωματωμένα στο ανθρακονημάτινο καπό. Η Ferrari Monza SP2 διαθέτει τον V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων, που σύμφωνα με την ιταλική φίρμα είναι ο ισχυρότερος στην ιστορία της, που τον γνωρίζουμε ήδη από την 812 Superfast. Η ισχύς του φτάνει τους 810 PS, με 719 Nm ροπής. Εκρηκτικές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 301 km/h.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας από τους 499 συνολικά κατόχους των Ferrari Monza SP1 και SP2, ενώ η αξία του νέου του αποκτήματος ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.