Ξεκινούν την Πέμπτη τα walk in κέντρα εμβολιασμού… Δεν θα χρειάζεται ραντεβού!

  • Αρχικά θα λειτουργεί ένα σε κάθε επαρχία
  • Θα γίνεται η πρώτη δόση εμβολίου χωρίς ραντεβού

Την Πέμπτη θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τα walk in κέντρα εμβολιασμού και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, κ. Μαργαρίτα Κυριάκου αρχικά θα λειτουργεί ένα σε κάθε επαρχία. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να μεταβαίνει στα κέντρα αυτά και να προχωρά στον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση, χωρίς να έχει προηγουμένως διευθετήσει ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Στη συνέχεια ο εμβολιασμός του θα καταχωρείται στο σύστημα και θα προγραμματίζεται αυτόματα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση.

Η κ. Κυριάκου επεσήμανε ότι ο αριθμός των εμβολίων που θα είναι διαθέσιμα στα walk in κέντρα δε θα είναι απεριόριστος καθώς το Υπουργείο θέλει να αποφύγει τη «σπατάλη» τους.

Η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί περισσότερο η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, κ. Άννα Παναγιωτοπούλου, πρόκειται για ένα καλό μέτρο που ακολουθείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε κάθε περίπτωση, ό,τι γίνεται για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος είναι υπέρ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.