Ξεκινάει το Νταβός με συγκρατημένη αισιοδοξία

Το μικρό ελβετικό χιονοδρομικό θέρετρο θα φιλοξενήσει σήμερα την πολιτική και οικονομική ελίτ του πλανήτη, που με συγκρατημένη αισιοδοξία και επιφυλακτικότητα θα συζητήσει για την καταπολέμηση της οικονομικής  κρίσης στο 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Στο μεγάλο ετήσιο ραντεβού θα συμμετάσχουν πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων διευθύνοντες σύμβουλοι  οικονομολόγοι, ειδικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Με αισιοδοξία που έγκειται στο ότι 2013 σηματοδοτείται κυρίως από την επαναφορά στην ηρεμία η πολιτικο οικονομική ελίτ θα προσπαθήσει να βρει τρόπους για την καταπολέμηση της κρίσης και όχι απλά για τη διαχείριση της όπως τόνισε χθες στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ, ο οποίος κάλεσε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο του 2013 να γυρίσουν τη σελίδα της κρίσης στην ευρωζώνη και να δημιουργήσουν ένα όραμα.

Αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ τους ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα  Μέρκελ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός