Ξεκαθαρίζει το μεσημέρι η εικόνα με τα 600 “νέα” πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Σ ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της κυβέρνησης εξελίσσεται η λίστα Λαγκάρντ με τους Έλληνες καταθέτες στην HSBC στην Ελβετία και οι αποκαλύψεις που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες από την «ανανεωμένη» λίστα που έφτασε στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών και των οικονομικών εισαγγελέων,  με 600 περισσότερα πρόσωπα από αυτά που είχε η πρώτη λίστα.

Εκτός από τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια απόκρυψης του περιεχομένου της λίστας, φωτογραφίζοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, νευρικότητα προκαλεί στην κυβερνητική συμμαχία η θέση που πιθανώς θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ η οποία δεν αποκλείει να συμφωνήσει με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα εφόσον έρθουν στο φως στοιχεία που θα υποστηρίζουν ότι η λίστα αλλοιώθηκε.

Αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ, οι ανακοινώσεις είναι φειδωλές και περιορίζονται στη δήλωση ότι πρέπει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του εισαγγελικού ελέγχου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου είδαν στον Τύπο τη φημολογία για συν 600 ονόματα έδειξαν αμέσως στην κατεύθυνση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, λέγοντας πως θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, δίνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμά το για το αν υπάρχουν ή όχι και άλλα ονόματα στο περίφημο έγγραφο που παρέλαβε το 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το περιοδικό Hot Doc.

Η εικόνα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα το μεσημέρι-εκτός απροόπτου- όπου οι οικονομικοί εισαγγελείς θα έχουν μία πρώτη ξεκάθαρη εικόνα εάν οι δύο λίστες είναι ίδιες ή υπάρχουν διαφορές. Έχει προηγηθεί η διεξοδική εξέταση τηςλίστας από τους κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης σε κάθε φάκελο με τις κινήσεις του κάθε λογαριασμού, τους συνδικαιούχους και άλλα στοιχεία.