Ξεκίνησε η συνάντηση της τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συζητηθούν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την ενέργεια, τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού, των υδάτινων πόρων και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα…

Αρχισε πριν από λίγο η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κατά την οποία αναμένεται να υιοθετηθεί η κοινή διακήρυξη της Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχθηκε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο σε χωριστές συναντήσεις, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου, με τους οποίους είχε κατ`ιδίαν συναντήσεις και διευρυμένες διμερείς συνομιλίες. Με την ολοκλήρωση της διευρυμένης διμερούς συνάντησης με το Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε κατ`ιδίαν τριμερής με τους δύο Πρωθυπουργούς και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και λίγο μετά τις 1230 άρχισε η διευρυμένη τριμερής.

Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αναμένεται, είπε, να προκύψει και η σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί, ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.