Ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου

Συνεχίζεται η μαζική προσέλευση μετόχων στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 και στην οποία θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα οδηγήσει την τράπεζα στην νέα εποχή μετά την έξοδό της από το καθεστώς εξυγίανσης.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλή Μιχαηλίδη, ο οποίος ανέλυσε την πορεία της Τράπεζας μετά τις αποφάσεις του Eurogroup στις 25 Μαρτίου και τις προοπτικές που διανοίγονται για την τράπεζα στο μέλλον.

«Το συγκρότημα βρίσκεται στην αρχή μιας επίπονης αλλά πολλά υποσχόμενης προσαρμογής σε ένα νέο οικονομικό αλλά και κοινωνικό περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε παρουσίαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Χρήστο Σορώτο, της μεταβατικής περιόδου από 1 Ιουνίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

«Προσπαθήσαμε να υπάρξει αναδόμηση της Τράπεζας χωρίς αποδόμηση. Προσπαθήσαμε να σταθεροποιήσουμε την τράπεζα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο έχει επιτευχθεί.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις, καθώς και έγκριση ψηφισμάτων. Η Συνέλευση αναμένεται να είναι μακρά.