Ξεκίνησε από σήμερα επίσημα το κυνήγι… Επί ποδός η Yπηρεσία Θήρας

Eπίσημα σήμερα άρχισε το κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας, με 40 χιλιάδες κυνηγούς να βρίσκονται με τα όπλα στο χέρι.

H Υπηρεσία Θήρας βρίσκεται επί ποδός και προειδοποιεί για τήρηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς και του επιτρεπόμενου ορίου κάρπωσης θηράματος. Τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» για αυτό η Θήρα καλεί τους κυνηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να έχουν ανανεώσει τις άδειες τους.

Προειδοποιήσεις

Οι κυνηγοί καλούνται να ανανεώσουν όλοι τις άδειες κυνηγού τους και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας.
Επίσης, σημειώνεται πως το κότα για τη φετινή περίοδο για κάθε κυνηγό ανά εξόρμηση είναι: 1 λαγός, 4 περδίκια, 1 φραγκολίνα. Σε περίπτωση που ένας κυνηγός προβεί σε παραβίαση του κότα, τότε θα κληθεί να πληρώσει €170 ανά θήραμα. Για παράδειγμα, εάν ένας κυνηγός κτυπήσει 6 περδίκια, τότε θα πληρώσει €170 ανά επιπλέον περδίκι, δηλαδή σύνολο €340 αφού το επιτρεπόμενο όριο είναι τα 4 περδίκια ανά κυνηγό σε κάθε εξόρμηση.

Μάλιστα, φέτος θα υπάρχουν δυο κυνηγετικές εξορμήσεις που λόγω γιορτών θα μεταφερθούν. Η μία θα γίνει στις 24 Δεκεμβρίου (αντί 25 που είναι τα Χριστούγεννα) και η άλλη στις 28 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου (αντί 1η Ιανουαρίου που είναι η Πρωτοχρονιά).