Ξεκίνησαν οι καταθέσεις από την Αστυνομία για την υπόθεση Λοϊζίδου

Σε σχέση με την φερόμενη υποκλοπή και την δημοσίευση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου άρχισαν ήδη τη ποινική διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από επιστολή που απέστειλε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε οδηγίες όπως αρχίσει άμεσα η διερεύνηση του θέματος από το ΤΑΕ Αρχηγείου σε συνεργασία με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έγινε μια πρώτη αξιολόγηση των δεδομένων και άρχισε η λήψη καταθέσεων και η διεξαγωγή των απαραίτητων εξετάσεων στη βάση των οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ ορίστηκε και αξιωματικός για την επίβλεψη των ανακρίσεων. Καταθέσεις θα ληφθούν από όλους όσοι ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ δεν αποκλείτε το ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και στο εξωτερικό με την αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής. Αυτό θα κριθεί ανάλογα με τις εξελίξεις και σε συνεργασία των ανακριτών με τη Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι σε καταγγελία στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέβη και η κα. Λοιζίδου, η οποία διερευνάται παράλληλα και ανεξάρτητα από την έρευνα που ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας. Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε τη μετακίνηση της κα. Λοϊζίδου από τον Τομέα Έκδοσης Φυγοδίκων της Νομικής Υπηρεσίας.