Ξεκίνησαν οι επαφές Χριστόφια στο Λίβανο

Με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν, συναντάται σε λίγη ώρα στη Βυρηττό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθούν θέματα για την ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου-Λιβάνου και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Ο κ.Χριστόφιας, ο οποίος έφθασε χθες το βράδυ στη Βηρυττό, κατά την επίσημη επίσκεψή του, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ενώ το απόγευμα θα χαιρετίσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Λιβάνου, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Κατά την άφιξη του χθες βράδυ στο Λίβανο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αντνάν Μανσούρ και ο Υπουργός Βιομηχανίας της χώρας Βρεζ  Σαπουντιάν.

Τον κ. Χριστόφια συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης.