Ξεκάθαρο προβάδισμα για τον Νίκο Αναστασιάδη στις Προεδρικές εκλογές

Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έχει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έναντι του Στάυρου Μαλά στον πρώτο γύρο των εκλογών με βάση δημοσκόπηση της Prime Consulting για την εφημερίδα “Σημερινή”.

Παράλληλα, το 71,6% των εκλογέων θεωρούν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών, ανεξαρτήτως με το ποιόν προτίθενται να ψηφίσουν.

Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ φαίνεται πως προηγείται μακράν των δύο αντιπάλων του για την προεδρία στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ ίδια φαίνεται πως θα είναι η εικόνα και σε πιθανό δεύτερο γύρο, όπου με βάση τη δημοσκόπηση σε μια αναμέτρηση μεταξύ Αναστασιάδη-Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδη προηγείται κατά 15% έναντι του δεύτερου, ενώ σε μια αναμέτρηση Αναστασιάδη-Λιλλήκα, ο πρώτος προηγείται κατά 9% του δεύτερου.

Στο ερώτημα ποιόν υποψήφιο θα ψηφίσετε κατά τον πρώτο γύρο των επικείμενων προεδρικών εκλογών το 35,9% δηλώνει Νίκο Αναστασιάδη, το 19,6% Σταύρο Μαλά και το 18,7 Γιώργο Λιλλήκα.

Εν τω μεταξύ για το εισητήριο του δεύτερου γύρου των εκλογών “κονταροχτυπιούνται” ο Στ.Μαλάς με τον Γ.Λιλλήκα, με τον πρώτο να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα της τάξης του 1%.