Ξέσπασε η Μαντόνα με το Instagram: Σκλαβώνει τους ανθρώπους..!

Με το Instagram τα έβαλε η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα, λέγοντας πως το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο «σκλαβώνει τους ανθρώπους να προσπαθούν να κερδίσουν την έγκριση των άλλων».

Η Μαντόνα, που έχει σχεδόν 14 εκατ. followers στην συγκεκριμένη πλατφόρμα είπε στην βρετανική εφημερίδα The Sun: «Πιάνεις τον εαυτό σου να συγκρίνεται με άλλους. Πρέπει να κάνω αυτό, το άλλο, να μοιάζω έτσι;».

«Θα με κάνει αυτό πιο δημοφιλή ή πιο επιτυχημένο; Οι άνθρωποι είναι σκλάβοι του να κερδίσουν την έγκριση των άλλων. Αρνούμαι να δηλώσω υποταγή στην συγκατάθεση και σε όσα η κοινωνία περιμένει από εμένα ως γυναίκα», είπε η Μαντόνα.

Η κουλτούρα των κοινωνικών δικτύων, συνέχισε, κυριαρχεί στις ζωές των ανθρώπων, ενώ η ίδια νιώθει τυχερή που μεγάλωσε στην προ-κοινωνικών δικτύων εποχή: «Είχα το χρόνο να εξελιχθώ σαν καλλιτέχνης και άνθρωπος πριν να νιώσω την πίεση της κρίσης των άλλων ή να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους».

Απευθυνόμενη στους νέους καλλιτέχνες, είπε πως πλέον είναι δυσκολότερο να παραμείνεις σταθερός στις θέσεις σου και στο ποιος είσαι, προσθέτοντας πως «ο κόσμος χρειάζεται μοναδικές φωνές. Χρειαζόμαστε έμπνευση… Θέλω οι καλλιτέχνες να σκέφτονται έξω από το κουτί».

Αποκάλυψε μάλιστα πως η ίδια λέει στην κόρη της «να μην είναι τόσο κολλημένη με το πώς φαίνεται ή με το πώς θα την συγκρίνουν οι άλλοι μαζί μου. Αισθάνομαι άσχημα που οι νέοι δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και το ποιοι θέλουν να γίνουν».