Ν/σ για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών: Συμπληρώνεται σύντομα ο νομοτεχνικός έλεγχος

Ανακοίνωση Noμικής Υπηρεσίας σχετικά με το νομοσχέδιο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

Αναφορικά με πρωτοσέλιδο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» ως προς το νομοσχέδιο την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών καθώς και σχετικές δηλώσεις της Επιτρόπου Νομοθεσίας κας Λ. Ζαννέτου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν εκκρεμεί για νομοτεχνικό έλεγχο στη Νομική Υπηρεσία εδώ και πέραν του ενός έτους, όπως αναφέρεται, αλλά παραλήφθηκε στη Νομική Υπηρεσία την 30.4.2019.

2. Στις 3.5.2019 ο έλεγχος ανατέθηκε στην Εισαγγελέα της Δημοκρατίας (όπως ήταν τότε) κα Λ. Ζαννέτου.

3. Στις 2.7.2019 με Σημείωμα της η κα Ζαννέτου ζήτησε τη συνεργασία λειτουργού του Τομέα Ποινικού Δικαίου επειδή το νομοσχέδιο περιλάμβανε αριθμό διατάξεων ποινικής φύσεως.

4. Στις 12.7.2019 ανατέθηκε αυτή η συνεργασία από την Υπεύθυνη του Τομέα Ποινικού Δικαίου σε λειτουργό του Τομέα.

5. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Επιτρόπου Νομοθεσίας από την κα Ζαννέτου, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, που αναλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, άρχισε και συνεχίζεται συνεργασία μεταξύ της Επιτρόπου και της Λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας για διεκπεραίωση του νομοτεχνικού ελέγχου του νομοσχεδίου, ο οποίος αναμένεται να συμπληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Λόγω της συνεχώς παρατηρούμενης υποστελέχωσης της Νομικής Υπηρεσίας και του τεράστιου όγκου εργασίας που έχει να διεκπεραιώσει καθημερινά, παρατηρούνται καθυστερήσεις παρά την ευσυνείδητη εργασία των λειτουργών της.

Με την επικείμενη πρόσληψη αριθμού νέων λειτουργών και την βρισκόμενη σε εξέλιξη μεταρρύθμιση προβλέπεται σημαντική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας.

Check Also

Ουκρανικό: Επαφές Γκουτέρες με Ζελένσκι, Ερντογάν -Σιτηρά και Ζαπορίζια στην ατζέντα

Με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στη Λβιβ της Ουκρανίας ο ΓΓ του …

Πνιγμός 3χρονης Χριστίνας σε πισίνα: Εντατικές ανακρίσεις – Κλήθηκαν όλοι για καταθέσεις

Mε ενισχυμένη ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζονται και σήμερα οι εξετάσεις για την υπόθεση …