Ν.Κορέα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από κατάρευση σε κλαμπ

Τραγωδια σε πόλη της Νότιας Κορέας, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Ο τραγικός απολογισμός της κατάρρευσης μίας κατασκευής εντός νυχερινού κέντρου, στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας, είναι δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αθλητές που μετέχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 2:30 π.μ. τοπική ώρα, τη στιγμή που στο κλαμπ διασκέδαζαν εκατοντάδες άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετοί αθλητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Από την κατάρρευση της κατασκευής , έχασαν τη ζωή τους δύο Κορεάτες, ηλικίας 27 και 38 ετών, όπως μεταδίδει το κορεατιό πρακτορείο ειδήσεων “Yonhap”, ενώ μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και αθλητές, κυρίως από τις γυναικείες ομάδες πόλο που τελείωσαν χθες τους αγώνες τους.

«Χορεύαμε όταν ξαφνικά πέσαμε στο κενό από ύψος πέντε-έξι μέτρων και όλοι μετά άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο. Πιστεύω ότι πέσαμε στα κεφάλια άλλων ανθρώπων» δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Πόλο ανδρών της Νέας Ζηλανδίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχουν καταγραφεί οι πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα με ανθρώπους να προσπαθούν να συγκρατήσουν τμήματα της κατασκευής που κατέρρευσε ενώ ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά.