Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους και περιφρονεί το Σύνταγμα

«Βέλη» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο την Τρίτη έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων από το 2019, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

«Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σε μεγάλες, οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις. Δεσμεύεται, μάλιστα, στο μνημόνιο, ότι οι μειώσεις αυτές δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Πριν στεγνώσει το μελάνι των δεσμεύσεων αυτών, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωμοδότησε αρνητικά».

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «χωρίς αναλογιστική μελέτη, χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης, προσπαθεί να δεσμεύσει τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση σε μειώσεις συντάξεων».

«Φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους, τσακίζει τη μεσαία τάξη, περιφρονεί το Σύνταγμα. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας και μοναδικό του μέλημα να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Νωρίτερα, κύκλοι του Μεγάρο Μαξίμου υποβάθμισαν τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις, παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις όπου κρίνεται αναγκαίο.