Ν. Δένδιας: Εθνική προσφορά ο επαναπατρισμός καταθέσεων

«Εθνική προσφορά» χαρακτήρισε τον επαναπατρισμό των καταθέσεων ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, καλώντας οποιονδήποτε έχει χρήματα στο εξωτερικό «να τα φέρει και να επενδύσει στη χώρα».

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός εξήγησε την άποψή του λέγοντας ότι «είναι άλλων υπουργείων αρμοδιότητα εάν θα δώσουν κίνητρα γι’ αυτό το πράγμα, εάν θα δώσουν κάποιου είδους δυνατότητα να καταβάλεις ένα ποσό και να μην υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε θέματα φοροδιαφυγής κλπ. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό. Όμως το να φέρνεις χρήματα στην πατρίδα, αυτήν τη στιγμή είναι εθνική προσφορά, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για τα «κόκκινα δάνεια» επανέλαβε ότι στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισής τους, «το οποίο θα πρέπει βεβαίως να συμφωνηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αφού υποβληθεί στον πρωθυπουργό και το εγκρίνει».

Στη συνέχει «θα υπάρξει συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές για να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει καμία ζημιά στην οικονομία της χώρας απ’ αυτό. Και από εκεί και πέρα να το περάσουμε από τη Βουλή και να μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σε ένα στάδιο εξομάλυνσης από όλη αυτή την πολύ μεγάλη ζημιά που κουβαλάει μαζί της».

Check Also

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η ανάρτηση του γιου της Γιώργου

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου έκανε γνωστά ο …

Ελλάδα – Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οσυνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), από την έναρξη της καταγραφής …