Ν.Βούτσης: Προφανώς ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε τις προσπάθειές του

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε πως δεν είναι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ: “Να σκιαμαχούμε διαδικαστικά, αλλά είναι θέμα ουσίας,ώστε να ενημερωθεί η Βουλή για ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο και οι πιθανές επιδράσεις τους”, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Επιπλέον συνέχισε τονίζοντας πως: “Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διάθεση για σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Βουλής, ούτε υπάρχει θέμα διαφοροποίησης μας. Εμάς μας ενδιαφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορεί να φέρει ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα στην Ολομέλεια και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση. Αυτό, λοιπόν, το δικαίωμα δεν μπορεί να περιορίζεται ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς της κυβέρνησης”.

Τέλος αναγνώρισε πως: “Προφανώς ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε τις προσπάθειες του”, σχετικά με την αυριανή έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όμως πρόσθεσε πως: “Καλό θα ήταν να υπήρχε ελαστικότητα, σε ό,τι αφορά την ερμηνεία του κανονισμού,ώστε να γίνονται την ώρα που πρέπει ουσιαστικές συζητήσεις”.