Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, καθώς και τον πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.
Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Δ.Συλλούρη ανεφέρε πως όσα ανέφερε ο κύριος Συλλούρης καλύπτονται πλήρως από τις προγραμματικές του θέσεις και τον δεσμεύουν, ενώ διαβεβαίωσε τις ηγεσίες του ΕΥΡΩΚΟ και του ΔΗΚΟ ,αλλά και ευρυτερα τους πολίτες ότι επιδίωξή του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου με συλλογικότητα.
Συμπλήρωσε πως δεν τέθηκε επί τάπητος η συμμετοχή του ΕΥΡΩΚΟ στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως στόχος είναι η συλλογικότητα και όχι η συναλλαγή, προσθέτοντας πως παραμένει η πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Από την άλλη έπειτα από την συνάντησή του με τον Γ.Ομήρου, δήλωσε πως η όποια απόφαση της ΕΔΕΚ θα γίνει σεβαστή από μέρους του, τονίζοντας πως η πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα επαναληφθεί προς όποιες δυνάμεις συμφωνούν με το προεκλογικό του πρόγραμμα του και την επομένη των εκλογών και έτσι αν η ΕΔΕΚ το επιθυμεί θα μπορεί να συμμετάσχει.
Τέλος από πλευράς του κ.Ομήρου, αναφέρθηκε πως ακουσε τις θέσεις του κυρίου Αναστασιάδη και θα τις διαβιβάσει στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ για να υπάρξει απόφαση.