Ν.Αναστασιάδης: Θα απευθύνει διάγγελμα για την απόφαση του Eurogroup

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει με διάγγελμα εντός της ημέρας ,το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, τον κυπριακό λαό για τις εξελίξεις από το χθεσινό Eurogroup και την ανάγκη ψήφισης του νόμου κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, κεντρική γραμμή του προέδρου είναι πως με το συγκεκριμένο μέτρο αποφεύγονται άλλα πολύ πιο επώδυνα μέτρα, ενώ θα γίνει αναφορά στην Ελλάδα και στους διαρκείς αιφνιδιασμούς που τα συνεχόμενα μέτρα έφερναν στη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Στο διάγγελμά του ο κ. Αναστασιάδης θα επιδιώξει να κατευνάσει τους φόβους των ξένων καταθετών στο νησί και να διαβεβαιώσει πως ένα τέτοιο μέτρο είναι “εφάπαξ”, ωστόσο κυβερνητικοί πηγές τις οποίες επικαλείται το newmoney.gr, υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση που συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup από την κυπριακή Βουλή, καθώς φαίνεται να υπάρχει επαρκής πλειοψηφία,ωστόσο το κάλεσμα των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης σε κινητοποιήσεις, δυναμιτίζει το κλίμα.