Ν.Αναστασιάδης: Η Κύπρος έγινε πειραματόζωο για εφαρμογή του κουρέματος

Η Κύπρος αντιμετωπίστηκε από τους εταίρους της ως πειραματόζωο για να εφαρμοστεί η θεωρία του κουρέματος των καταθέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την ίδια ώρα κατήγγειλε έλλειψη αλληλεγγύης από τους εταίρους έναντι της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε σε δεξίωση που παρέθεσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ που συνέρχονται σε διήμερη σύνοδο στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους ξένους αξιωματούχους, δήλωσε ότι βρίσκονται στην Κύπρο σε μία κρίσιμη συγκυρία και ότι η Κυβέρνησή του καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μετριάσει τις συνέπειες της απόφασης του Eurogroup με στόχο να προστατέψει τα συμφέροντα όσων επηρεάζονται και να βοηθήσει ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Κύπρου και στο τραπεζικό σύστημα.

«Προς αυτή την κατεύθυνση, έχω ήδη ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα και μεταρρυθμίσεις στις οποίες καταλήξαμε με την Κυβέρνηση ύστερα από μαραθώνια διήμερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε.

Όπως είπε ο Πρόεδρος, τα μέτρα αφορούν τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, την καταπολέμηση της ανεργίας, την προώθηση της ανάπτυξης, την παραχώρηση ευνοϊκών φορολογικών κινήτρων για υφιστάμενες και νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων, την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.