Ν.Αναστασιάδης: Επιστολές σε Σόιμπλε και Γιουνκέρ

Επιστολές απέστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε και στον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζάν Κλόντ Γιούνκερ, τις οποίες και επέδωσε σήμερα στην Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Γαμπριέλα Γκουέλιλ και στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργο Μαρκοπουλιώτη.

Με τις επιστολές αυτές ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη αποφυγής εισαγωγής νέων στοιχείων στην διαπραγμάτευση της Κύπρου με την τρόικα, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να περιπλέξουν περαιτέρω την κατάσταση.

Στις επιστολές σημειώνει την ανάγκη επίδειξης εποικοδομητικής διάθεσης και αποφασιστικότητας απ όλες τις πλευρές, είτε αυτές εμπλέκονται άμεσα είτε έμμεσα στις διαπραγματεύσεις.

Επίσης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων με τους αξιωματούχους εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κάθοδο της τρόικα στην Κύπρο, ύστερα και απο τις αντιπροτάσεις και τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης.

“Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου προγράμματος που θα μας οδηγήσει το συντομότερο δυνατό στην έξοδο από την κρίση και να αποφύγουμε τοποθετήσεις που επιβαρύνουν παρά διευκολύνουν την κατάσταση” δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα γίνει μια σοβαρή διαπραγμάτευση με σκοπό πολύ σύντομα να  επιτευχθεί συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, που θα περιλαμβάνει τα λιγότερο επαχθή μέτρα για τους εργαζόμενους, θα οδηγεί στην ανάπτυξη, στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.