Ν.Έρογλου: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα φανεί η βούληση Αναστασιάδη για λύση του Κυπριακού

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου από την  Προύσα της Τουρκίας, δήλωσε πως:”Η πολιτική βούληση του κ. Αναστασιάδη για λύση, ο οποίος προσπαθεί να δείξει ότι θα είναι ένας νέος ηγέτης σε μια νέα εποχή, θα τη δούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Ο κ.Έρογλου σε ομιλία του με τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Τούρκων “Μαχητών Ηρώων” ανέφερε πως: “Είναι για εμάς απαραίτητο μετά από μια συμφωνία να υπάρχει η συνέχεια των εγγυήσεων της Τουρκίας”. Ενώ επιπλέον ανέφερε πως: “Για να υπάρξει μια συμφωνία πρέπει να υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές. Η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν αυτή τη βούληση και το απέδειξαν αποδεχόμενες τα σχέδια που έχουν καταθέσει οι Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ”.

Τέλος δήλωσε πως: “Υπάρχει μια μητέρα πατρίδα και εμείς ζούμε ευτυχισμένοι στη σκιά της. Βεβαίως και κανείς δεν θέλει να υπάρξει πόλεμος. Εσείς που συμμετείχατε σε πόλεμο ξέρετε τι αυτός σημαίνει. Και εγώ ως γιατρός που περιέθαλπε σε νοσοκομείο τους τραυματίες είδα τι σημαίνει πόλεμος και τι πόνο δημιουργεί. Γι αυτό εργαζόμαστε ώστε οι μελλοντικές γενιές να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε όμορφες και καλύτερες συνθήκες”.