Νότια Κορέα: Κρεμάστηκε καθηγητής που σώθηκε από το ναυάγιο

Καθηγητής ο οποίος σώθηκε από το ναυάγιο του πλοίου στη Νότια Κορέα, που πιθανολογείται ότι έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες εφήβους μαθητές, βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, η σορός του καθηγητή, ο οποίος ήταν υποδιευθυντής του Λυκείου που φοιτούσαν οι εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο, βρέθηκε στο νησί Τζίντο, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι διασωθέντες του ναυαγίου.

Στο μεταξύ, ένταλμα σύλληψης του καπετάνιου του πλοίου εξέδωσαν εισαγγελείς της χώρας. Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις αρχές.

«Η κοινή ομάδα έρευνας της αστυνομίας και των εισαγγελέων ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του λιμενικού στο Μάκπο, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του πριν από το δυστύχημα.

Ο καπετάνιος όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του Sewol κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ότι το εγκατέλειψαν ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας», δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.

Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί.

Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.