Νόμος και Τάξη από τη ΝΔ

Αρχικά ήταν «το άβατο των Εξαρχείων», στη συνέχεια ο νόμος Παρασκευόπουλου, μετά η ανάγκη επιστροφής της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, τώρα η εγκληματικότητα στο Μενίδι με αφορμή το τραγικό συμβάν με το θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κάθε αφορμή, θέλει και προσπαθεί να προβάλει ως βασικό σημείο της ατζέντας της ΝΔ το δόγμα «νόμος και τάξη» και να το προσδιορίσει ως μία από τις βασικές ιδεολογικοπολιτικές διαφορές του κόμματός του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς στοχεύοντας και στο δεξιό ακροατήριο της παράταξής του με δεδομένη και την γενικότερη κλίση προς το κέντρο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται στον μέσο Έλληνα πολίτη, τους οικογενειάρχες και τους νοικοκυραίους, καλώντας τους να εμπιστευτούν τη ΝΔ, ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του τόπου. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες, ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις – πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την ασφάλεια των πολιτών, χαρακτηρίζοντας αυτήν ως βασική πολιτική προτεραιότητα του κόμματός του.

«Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι εύκολη. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, στη νομοθεσία, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις εν λόγω περιοχές. Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν μπορεί να λυθεί με ευκαιριακές επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη, με αφορμή το έγκλημα στο Μενίδι.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει για το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αυτό της μηδενικής ανοχής και της αποφασιστικότητάς του για κατάργηση του «κάθε αβάτου», σε κάθε γωνιά της χώρας.
Κατευθυντήρια γραμμή

Και η ασφάλεια δεν είναι το μόνο θέμα που απασχολεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά την πρόθεσή του να ενισχύσει τους δεσμούς εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Η κατευθυντήρια γραμμή προς τα γαλάζια στελέχη είναι, σε κάθε ευκαιρία, να βρίσκονται κοντά στους δοκιμαζόμενους –από τα οικονομικά μέτρα και όχι μόνο- πολίτες. Έτσι, χθες ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε το ορυχείο Αμυνταίου, όπου έγινε η μεγάλη κατολίσθηση, και το χωριό Ανάργυροι, με την οδό Πειραιώς να υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε ψηφίσει νόμο για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιοχής που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ από την σημερινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο του κόμματος έχει ήδη μεταβεί στη Λέσβο προκειμένου να βρεθεί δίπλα στους κατοίκους του νησιού μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου. «Ανέκαθεν ο ρόλος της ΝΔ ήταν να βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και να προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτά. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και τώρα, σε μια μάλιστα τόσο δύσκολη χρονικά συγκυρία», σημειώνει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, προαναγγέλλοντας και άλλες πρωτοβουλίες της ΝΔ για την «παρουσία της όπου υπάρχει ανάγκη και με κάθε δυνατό τρόπο προς όφελος της κοινωνίας».