Ντροπή και Αίσχος…

Πραγματικά, ντροπή και αίσχος όχι μόνο για τους απανταχού Συναγερμικούς αλλά και για τους κυβερνώντες και για κάποιους  συμπολίτες μας που το “παίζουν” εθνικοί ευεργέτες.

Ντροπή για όλους όσους επέτρεψαν με την ανοχή τους και την αδιαφορία τους να κατεδαφιστεί το σπίτι του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Το σπίτι του Γλαύκου  Κληρίδη το οποίο βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας, είχε πωληθεί για οικονομικούς λόγους, από την κόρη του Καίτη, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να το συντηρήσει γιατί ήταν αρκετά μεγάλο,  σε ιδιωτική που βρισκόταν απέναντι. Το σπίτι είχε κτιστεί από τον πατέρα του Γλαύκου Κληρίδη, Ιωάννη το 1949.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ούτε καν ενδιαφέρον αγοράς από τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να στεγάσει το Ίδρυμα «Γλαύκος Κληρίδης».

Διερωτούμαι, όλοι αυτοί που κάθε χρόνο στο μνημόσυνο του Γλάυκου Κληρίδη, ρίχνουν  “κροκοδείλια δάκρυα” κάνοντας λόγο για τον μεγάλο ηγέτη, και που βροντοφωνάζουν το “ζεις και μας καθοδηγείς”  πως νοιώθουν;

Πως νοιώθουν όλοι αυτοί που ευεργετήθηκαν από τον Γλαύκο Κληρίδη;

Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν το όνομα του Γλαύκου Κληρίδη για να ανέβουν στα σκαλιά της πολιτικής και της εξουσίας.

Ένας μικρός έρανος να γινόταν από όλους αυτούς οι οποίοι καπηλεύθηκαν το όνομα του Γλαύκου Κληρίδη, θα ήταν αρκετός για να σωθεί το πατρικό του σπίτι.

Μήπως τελικά για όλους αυτούς, το όνομα του Γλαύκου Κληρίδη,  δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το όνομα πάνω στο οποίο πάτησαν και  εκμεταλλεύθησαν για να ανέβουν στην εξουσία χωρίς να σεβαστούν έστω και μία από τις ιδέες του;

Τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ότι είναι της σχολής Κληρίδη και ρίχνουν μαύρο δάκρυ μιλώντας για τον Γλαύκο Κληρίδη μπροστά από τις κάμερες;

Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε σε αυτό το τόπο να κρατήσει αυτό το σπίτι.

Εάν υπήρχε θέληση σίγουρα υπήρχαν και χίλιοι τρόποι να το κρατήσουν και να μην επιτρέψουν να κατεδαφιστεί.

Όσο για τα χρήματα, εάν δεν ήθελαν να γίνει έρανος, πολλοί είναι αυτοί που πλούτισαν στο όνομα του Γλαύκου Κληρίδη και μπορούσαν άνετα να το αγοράσουν.