Ντροπή για την κοινωνία μας οι φυλακίσεις μικροοφειλετών του Δημοσίου

Άλλοτε καθόλα ευυπόληπτοι συμπατριώτες βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για μικρά χρέη, που πια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης έχασαν την εργασία τους και βρέθηκαν στο κοινωνικό περιθώριο.

Οικογενειάρχες και σήμερα πρώην εργαζόμενοι, βλέπουν τις οικογένειές τους να καταστρέφονται εξαιτίας της αδυναμίας τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στη φυλακή.   Στα κελιά των κεντρικών φυλακών εκτυλίσσονται καθημερινά ανθρώπινα δράματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη φυλακή για τέτοιου είδους μιρκοοφειλές βρίσκονται συνολικά 22 συμπατριώτες μας, ανάμεσά τους και ένας άνεργος που κρατείται από τον περασμένο Ιούνιο για οφειλή 750 ευρώ. Πρόκειται κυρίως για αστικά χρέη με την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών να αφορούν σε οφειλές για κοινωνική ασφάλιση. Οι φυλακίσεις αυτών των ανθρώπων έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία και στις οικογένειές τους.

Είναι στο χέρι πλέον της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει αυτή την Κυριακή, να βρεθεί μια νομική «φόρμουλα» ώστε και τα χρέη αυτής της κατηγορίας, να μπορούν να εξυπηρετούνται με κάποιου είδους διευθέτηση και οι άνθρωποι αυτοί να μην οδηγούνται πίσω από τα κάγκελα.

Με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια οι 22 περιπτώσεις αυτές των συμπολιτών μας, δυστυχώς φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή…