Ντοπαρισμένος ο Μαρτασίδης – Απογοήτευση στην Ολυμπιακή αποστολή

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η διαπίστευση του αθλητή της Άρσης Βαρών, Αντώνη Μαρτασίδη, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016», ανακλήθηκε .

Η Επιτροπή έλαβε σήμερα ενημέρωση από την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο Αντώνης Μαρτασίδης στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Απαγορευμένων Ουσιών και Μεθόδων.

Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016, και την επιστροφή του στην Κύπρο.

Η αναπάντεχη εξέλιξη έφερε απογοήτευση στην κυπριακή αποστολή, όμως την ίδια στιγμή από την αποστολή τονίζουν πως το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει το κλίμα στην ομάδα και πως οι δεκαπέντε αθλητές που απέμειναν θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι στην προσπάθεια τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν το Σάββατο, 6 Αυγούστου.

Ο Αντώνης Μαρτασίδης επρόκειτο να αγωνιστεί στην κατηγορία 85 κιλών στην άρση βαρών. Ο 24χρονος αθλητής είχε πάρει την πρόκριση στο Ρίο υπό την ελληνική σημαία, όμως μετά την αλλαγή υπηκοότητας, θα εκπροσωπούσε την Κύπρο.