Ντέρμπι κορυφής ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλωνας

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της β΄ φάσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α’ κατηγορίας.

Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας αγωνίζεται στο ΓΣΠ στις 16:00 αύριο με το δεύτερο στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ, και το αποτέλεσμα θα κρίνει κατά πόσον θα υπάρξει διεύρυνση της διαφοράς, διατήρηση της οριακής διαφοράς τους ενός βαθμού ή αλλαγή του σκηνικού της κορυφής.

Με την έναρξη των αγώνων της δεύτερης φάσης, οι δύο ομάδες εναλλάσσονται στην πρωτοπορία και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου αναμένεται έντονος μέχρι το τέλος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να περάσει αλώβητος από την έδρα του αντιπάλου του ενώ το ΑΠΟΕΛ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να περάσει στην κορυφή.

Στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει με 1-0 με τέρμα του Μοράις στις καθυστερήσεις ενώ στον πρώτο γύρο στο Τσίρειο, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 0-0.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και οι άλλοι δύο αγώνες του Α’ ομίλου. Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων στη βαθμολογία είναι τέτοιες, που επιτρέπουν σε όλες να διεκδικήσουν τουλάχιστον την τρίτη θέση η οποία εξασφαλίζει Ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Το Σάββατο ο Ερμής (38 βαθμοί) υποδέχεται την ΑΕΚ (42 βαθμοί) ενώ την Κυριακή θα γίνει ο αγώνα της Ανόρθωσης (41 βαθμοί) με την Ομόνοια (40 βαθμοί). Στο Β’ όμιλο, η προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Η Αγία Νάπα (18 βαθμοί) υποδέχεται τη Δόξα (17 βαθμοί), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο αγώνα του Οθέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα που θα γίνει αύριο.

Α’ όμιλος

Σάββατο, 21 Μαρτίου
16:00 Ερμής – ΑΕΚ
16:00 ΑΠΟΕΛ – Απόλλων

Κυριακή 22 Μαρτίου
16:00 Ανόρθωση – Ομόνοια

B’ όμιλος

Σάββατο 21 Μαρτίου
16:00 Οθέλλος – Νέα Σαλαμίνα

Κυριακή, 22 Μαρτίου
16:00 Δόξα – Αγία Νάπα
16:00 Εθνικός Άχνας – ΑΕΛ