Ντέρμπι κορυφής ΑΠΟΕΛ Vs ΑΕΚ

Αγώνας ο οποίος ενδεχομένως να κρίνει τον Πρωταθλητή ή να ανανεώσει το ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του τίτλου διεξάγεται σήμερα στις 16:00 στο ΓΣΠ (Sports +1)..

Το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ που έχει 79 βαθμούς υποδέχεται τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ που βρίσκεται στους 75 βαθμούς και όπως προκύπτει και από τη βαθμολογία, το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα είναι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων.

Με το σημερινό αγώνα ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Αν το ΑΠΟΕΛ πάρει σήμερα τη νίκη, τότε παίρνει τον τίτλο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και 25η στην ιστορία του.

Αν ο αγώνας τελειώσει ισόπαλος, η διαφορά των τεσσάρων βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων διατηρείται και όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Μετά το σημερινό αγώνα, το ΑΠΟΕΛ θα παίξει εκτός έδρας με τον Απόλλωνα και εντός έδρας με την Ανόρθωση και η ΑΕΚ εντός έδρας με την Ομόνοια και εκτός έδρας με τη Νέα Σαλαμίνα.

Αν σήμερα νικήτρια του αγώνα είναι η ΑΕΚ, τότε οι δύο ομάδες θα μπουν στην τελική ευθεία και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχοντας διαφορά ενός βαθμού και όλα, θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Η σημερινή είναι η 4η αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα.

Στον πρώτο γύρο, στο ΓΣΖ, ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 2-2. Στο Β΄γύρο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-1 στο ΓΣΠ και στη Β’ φάση, το ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη στο ΓΣΖ με 3-0.