Ντάλας: Ο μακελάρης είχε και άλλα καταστροφικά σχέδια

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών και είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια».

Ο Μάικα Τζόνσον, ένας 25χρονος που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και σκότωσε την Πέμπτη στο Ντάλας πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους επτά, «είχε και άλλα σχέδια» δεδομένου του οπλοστασίου που ανακαλύφθηκε στην οικία του, επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τουφέκια, σφαίρες και ένα βιβλίο με τακτικές μάχης.

Ο 25χρονος είχε εξάλλου σχεδιάσει το φονικό πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών, την Τρίτη στη Λουιζιάνα και την Τετάρτη στη Μινεσότα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία, όπου τελικά ο Τζόνσον σκοτώθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ένα ρομπότ, «μας έλεγε ψέματα, μας δούλευε, μας κορόιδευε, τραγουδούσε και ζητούσε να μάθει πόσους αστυνομικούς είχε σκοτώσει, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει περισσότερους και ότι είχε μαζί του βόμβες» περιέγραψε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας.

«Η διαπραγμάτευση δεν προχωρούσε καθόλου» καθώς «εκείνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και άλλους αστυνομικούς και, αν δεν δρούσαμε, θα είχε σκοτώσει και άλλους» εξήγησε ο αξιωματικός.

Όταν ο δράστης τραυματίστηκε έγραψε τα γράμματα «rb» με το ίδιο του αίμα σε έναν τοίχο του κτιρίου όπου είχε οχυρωθεί, είπε ο Μπράουν, ο οποίος δεν γνωρίζει τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ζήτησε να συνομιλήσει με έναν μαύρο αστυνομικό, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας.