Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση είναι «πολύ σοβαρή» στις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις

Ο επικεφαλής του Eurorgoup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενημερώνοντας σήμερα την επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «πολύ σοβαρή» στις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις.

Διευκρίνισε πάντως πως η λίστα που κατετέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση είναι ένα πρώτο βήμα και θα χρειαστεί χρόνος για να μπούμε στις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, τα χρήματα θα εκταμιευθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Προσέθεσε πως η όποια συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει επίσης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ακόμη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ουδέποτε εξέτασαν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όπως μάλιστα ανέφερε, η μόνη κυβέρνηση που μίλησε για Grexit ήταν η βρετανική. «Το Grexit απλά δεν βρίσκεται στο τραπέζι, δεν θα ετοιμάσουμε καν σκέψεις για αυτό», τόνισε.