Νουρής: Πολιτικά τερτίπια του ΑΚΕΛ – Απλά αυτοαναιρείται

Για πολιτικά τερτίπια του ΑΚΕΛ κάνει λόγο σε γραπτή απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής  αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Καθημερινά το ΑΚΕΛ για κάθε σημαντικό ή ασήμαντο θέμα, μας παραδίδει μαθήματα για την αναγκαιότητα σεβασμού των θεσμών και των νομοθεσιών. Με τις σημερινές του δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής των ονομάτων συνδυασμών κομμάτων στα ψηφοδέλτια, απλά αυτοαναιρείται.

Χαρακτηρίζει την θέση του Υπουργείου Εσωτερικών για τήρηση της νομιμότητας και των όσων η εκλογική Νομοθεσία αναφέρει σαν «απαράδεκτη μεθόδευση εκτός πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας». Δεν είναι «σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε ο κος Κυπριανού αποδίδοντας «κακοπιστία στις κυβερνητικές αποφάσεις».

Όντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι πολιτικά τερτίπια. Γιατί το θέμα δεν ηγέρθει ποτέ από την Κυβέρνηση. Προέκυψε όταν συνδυασμός κόμματος ζήτησε να εγγραφεί με ονοματολογία που όπως αποδείχτηκε δεν μπορούσε να υιοθετηθεί. Μέσα όμως από την νομική διερεύνηση που έγινε, προέκυψε και το θέμα με την ονοματολογία των Κομμάτων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή ακριβώς δεν ήθελε την πρόκληση ανεπιθύμητων αντιπαραθέσεων αλλά την επίλυση του προβλήματος, συνέταξε με την διαδικασία του κατεπείγοντος Νομοσχέδιο, το οποίο απέστειλε στην Βουλή και με το οποίο δινόταν η δυνατότητα και στο ΑΚΕΛ αλλά και σε άλλους συνδυασμούς κομμάτων να χρησιμοποιήσουν το όνομα με το οποίο είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρωτοστατούντος του ΑΚΕΛ δεν υιοθέτησαν το Νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση το σέβεται.

Τα άλλα επηρεαζόμενα κόμματα συμμορφώνονται με τις πρόνοιες του Νόμου. Το ΑΚΕΛ για τους δικούς του λόγους συνεχίζει να αντιδρά για ένα θέμα που δεν θα υφίστατο εάν ψηφιζόταν το προτεινόμενο Νομοσχέδιο.

Αντι λοιπόν να διερωτάται το ΑΚΕΛ γιατί η Κυβέρνηση τηρεί τους Νόμους, θα πρέπει να απαντήσει ευθαρσώς εάν εισηγείται την καταστρατήγηση των προνοιών της εκλογικής Νομοθεσίας.

 

Check Also

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος …

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …