Νουρής και Δράκου υποδέχθηκαν τα μέλη της κυπριακής αποστολής

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου υποδέχθηκαν, σήμερα, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, την κυπριακή αποστολή των πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των μελών της Πολιτικής Άμυνας που συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Υποδεχόμενη την κυπριακή αποστολή, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Αγαπητά μέλη της κυπριακής αποστολής, σας καλωσορίζουμε στην Κύπρο με αισθήματα μεγάλης υπερηφάνιας για την προσπάθεια που έχετε καταβάλει, συνδράμοντας στον αγώνα των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που εδώ και περίπου δέκα ημέρες ταλάνισαν και συνεχίζουν να απειλούν την Ελλάδα μας.

Δώσατε το παρών σας από την πρώτη στιγμή και ριχτήκατε με θάρρος στη μάχη έναντι στον πύρινο εφιάλτη. Με την αυταπάρνησή σας καταφέρατε να συμβάλετε ουσιωδώς στην αντιμετώπιση του μέγιστου κινδύνου. Παρά τις όποιες δυσχέρειες, η παρουσία και η δράση της κυπριακής αποστολής ήταν καταλυτική. Η προσφορά σας έτυχε αναγνώρισης τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έκαναν λόγο για άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, κατάλληλο για ειδικές αποστολές αυξημένης δυσκολίας και επικινδυνότητας.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο ήταν αυτά που επιδείξατε στις κρίσιμες στιγμές. Η ελληνική και η κυπριακή κοινωνία έχει αναγνωρίσει τις προσπάθειές σας και με την παρουσία μας εδώ, σήμερα, με τον συνάδελφο Υπουργό Εσωτερικών, θέλουμε να σας εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια της Πολιτείας και να επαναλάβουμε την υπερηφάνια μας για τον αγώνα που δώσατε.

Τώρα θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε κοντά στις οικογένειές σας και τους δικούς σας ανθρώπους που σας περίμεναν υπομονετικά όλες αυτές τις μέρες, βιώνοντας στιγμές αγωνίας και προσμονής. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχηθώ καλή ανάρρωση στο μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω να είστε υπερήφανοι γι αυτό που επιτελέσατε».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Καλωσορίσατε.

Τις τελευταίες 10 μέρες μαύρισε η Ελλάδα και η ψυχή όλων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Θα τολμήσω να πω ότι όαση σε αυτή την καταστροφική εξέλιξη για την Ελλάδα, ήταν για μας τους Κύπριους, ο αλτρουισμός που έχετε επιδείξει εσείς, η αποστολή που σπεύσατε πρώτοι στην Ελλάδα να βοηθήσετε σε αυτό το πρόβλημα.

Θεωρώ ότι με την παρουσία της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα έχετε κυριολεκτικά αναδείξει το μεγαλείο ψυχής και χαρακτήρα σας ο καθένας και η καθεμιά σας ξεχωριστά, έχετε τιμήσει τα σώματα τα οποία υπηρετείτε. Επιτρέψτε μου να πω ότι επαναβεβαιώσατε ότι η μικρή μας πατρίδα είναι μια τεράστια πηγή εθελοντικής προσφοράς και γι’ αυτό σας τιμούμε σήμερα, διότι χωρίς να υπολογίζετε κινδύνους, αψηφώντας τον κίνδυνο, σπεύσατε με μόνο γνώμονα της αγάπη προς τον συνάνθρωπο και προς την Ελλάδα.

Η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυβέρνηση αισθάνεται περήφανη για σας.

Ευχαριστώ τους πυροσβέστες μας και τους εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας.

Είμαστε σίγουροι ότι και για τους τραυματίες μας όλα θα εξελιχθούν ομαλά και θέλω να ελπίζω ότι πάντοτε, με τον ίδιο ακριβώς ζήλο θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε, έστω όντας μικρή πατρίδα – μικρή χώρα σε αυτά τα καλέσματα για να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

 

 

.