Νουρής: ΓεΣΥ – Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Γραπτή Δήλωση Βουλευτή Λευκωσίας ΔΗΣΥ, Νίκου Νουρή, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού

Παρά τα όσα συνέβησαν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το ΓΕΣΥ, η ουσία είναι ότι σε μια βδομάδα από σήμερα η Κύπρος θα σταματήσει να αποτελεί την εξαίρεση στον Ευρωπαϊκό χώρο σαν η χώρα που δεν διαθέτει Εθνικό σύστημα Υγείας.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όσα και αν συνέβησαν, όποιες και αν είναι οι προθέσεις κάποιων κομματικών ηγεσιών, οι πολίτες βροντοφώναξαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία καθυστέρηση, κανένα πισωγύρισμα.

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έφερε στη Βουλή, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στη σύσκεψη αρχηγών του περασμένου Σεπτέμβρη, τα Νομοσχέδια της Αυτονόμησης και του ΓΕΣΥ. Με επιδέξιους χειρισμούς έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν όλες τις συμφωνίες για τα εργασιακά.

Σε όλη την διαδρομή ο Δημοκρατικός Συναγερμός στήριξε και στηρίζει τα δύο Νομοσχέδια, η ψήφιση των οποίων θα αποτελέσει την σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου.

Το ΓΕΣΥ αποτελεί κατάκτηση για όλο τον πληθυσμό. Αποτελεί βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, οι οποίοι απαλλάσσονται πλέον οριστικά και αμετάκλητα από τον βραχνά της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης εφ’ όρου ζωής.

Χαιρετίζουμε την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των κομμάτων, τα οποία τόσο με τις εποικοδομητικές παρεμβάσεις τους στο επίπεδο της Επιτροπής Υγείας όσο και με την εκφρασθείσα πρόθεση τους να αποφύγουν την κατάθεση τροπολογιών στέλνουν το μήνυμα ότι η Υγεία είναι μακριά από χρώματα.

Οι συνθήκες προϊδεάζουν ότι η 16η Ιουνίου θα είναι ημερομηνία ορόσημο για την υγεία στην χώρα μας. Δεν είναι όμως το τέλος αλλά η αρχή ενός δύσκολου δρόμου και μιας μακράς διαδρομής μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος.

Ενός συστήματος που το χρωστούσαμε στον κύπριο πολίτη και που αυτή η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα το κάνει πραγματικότητα.