Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο “Περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικού) Νόμου» του 2012, το οποίο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλα Παπαδόπουλο  “προνοεί για την απλοποίηση της γραφειοκρατίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση αρχείων για τις κυπριακές επιχειρήσεις  και την πληρωμή των δόσεων της προσωρινής φορολογίας”.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό οι κυπριακές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζουν λιγότερη γραφειοκρατία, καθώς και μικρότερο διοικητικό φορτίο, το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να μειώσει κατά 20% μέχρι το τέλος του 2012.

«Θεωρούμε ότι με αυτά τα απλά βήματα θα μπορέσουν οι κυπριακές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν λιγότερη γραφειοκρατία και θα μειωθεί το διοικητικό φορτίο που έχουν να την επωμιστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με βάση τις δηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της ΕΕ οφείλουμε να μειώσουμε το διοικητικό φόρτο των κυπριακών επιχειρήσεων κατά 20% μέχρι το τέλος του 2012. Έχουμε ζητήσει από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων να μας παρουσιάσει στοιχεία για το κατά πόσο αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2012 και αναμένουμε αυτά τα στοιχεία να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Οικονομικών»,σημείωσε ο. Παπαδόπουλος.