Νομιμοποιούν την παρανομία, καταγγέλλουν οι κάτοχοι αξιόγραφων

«Αξιόγραφα ίσον παρανομία».

Το πανό έχουν σηκώσει έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κάτοχοι αξιόγραφων, όπου έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το νόμο περί μη καταβολής τόκου, ζητώντας παράλληλα τη διασφάλιση των χρημάτων τους.

Το θέμα συζητείται στην Επιτροπή Θεσμών και οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές ,τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υποστηρίζουν ότι τους οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή όταν τα χρήματά τους μετατράπηκαν σε μετοχές, ότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για το υψηλό ρίσκο και καταγγέλλουν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Σύνδεσμος των κατόχων αξιόγραφων έχει εισηγηθεί να τους παραχωρήσουν οι τράπεζες δάνεια στο 100% της αξίας των αξιόγραφων, με εγγύηση τα ίδια τα αξιόγραφα και το προϊόν των δανείων να εμπρόθεσμη κατάθεση για πέντε χρόνια με επιτόκιο 4,5% και άντληση του 5% ετησίως .

Η εισήγηση απορρίφθηκε και οι κάτοχοι αξιόγραφων είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα φυσικά πρόσωπα- κάτοχοι αξιόγραφων της Λαϊκής Τράπεζα και της Τράπεζας Κύπρου σε Ελλάδα και Κύπρο ξεπερνούν τους 2.000.