Νοθεία στο δημοψήφισμα, καταγγέλλει η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση κατηγόρησε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το κίνημα από το οποίο προέρχεται ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ότι προσπαθούν να “νοθεύσουν” το δημοψήφισμα που ξεκίνησε σήμερα για την έγκριση του αμφιλεγόμενου συντάγματος της χώρας.

Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει “ναι” στο σύνταγμα, μοιράζοντας “ζάχαρη, λάδι και τσάι”. Στο Κάιρο ένας δικαστής εμπόδισε τους χριστιανούς ψηφοφόρους να μπουν στο εκλογικό τμήμα, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

“H έκταση των παραβιάσεων (των κανόνων του δημοψηφίσματος) φανερώνει τη σαφή πρόθεση να νοθευτεί η βούληση των εκλογέων εκ μέρους των Αδελφών Μουσουλμάνων, με σκοπό να εγκριθεί το σύνταγμα της Αδελφότητας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας… «παραβιάσεις παρατηρήθηκαν σε όλες τις περιοχές που ψηφίζουν και  με μέσα παρόμοια κάθε φορά».

Το Μέτωπο ζήτησε από όλους τους αρμόδιους “να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν τη διαφάνεια” της ψηφοφορίας ενώ κάλεσε “τον αιγυπτιακό λαό να πάει στις κάλπες” για να δηλώσει την αντίθεσή του στο νέο σύνταγμα.