Νικόλα, «όσοι μένουν σε γυάλινο σπίτι, δεν μπορούν να ρίχνουν πέτρες»

Εξεμάνει πριν τέσσερις μέρες ο Προέδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και αυτή τη φορά του έφταιξαν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και το οικονομικό τους πλάνο λόγω δημοσιονομικού ελλείμματος. Μεταξύ των άλλων του έφταιξε και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ότι “φέσωσε τον Κύπριο φορολογούμενο πολίτη €5 δις για τον Συνεργατισμό”.

Νικόλα δεν είναι μαζί που τα ψηφίσατε;, όπως και το €1,8 δις παλαιότερα της Λαϊκής; Δικηγόροι της ΚΕΔΙΠΕΣ ποιο γραφείο είναι είπαμε;

Δήλωσε στο twitter πριν τέσσερις μέρες ο κ. Παπαδόπουλος:

“Μόλις έχω αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας σύγκληση Σύσκεψης Αρχηγών, με θέμα την κατάσταση της κυπριακής Οικονομίας, καθώς το Δημοσιονομικό Έλλειμμα της χώρας μας για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις”.

Δήλωσε ξανά στο twitter χθες:

“Θέλουμε να προετοιμαστούμε και να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση ώστε να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και ευρύτερα την κυπριακή οικονομία. Πρέπει να προστατέψουμε τη μεσαία τάξη”.

Έγκυρες πηγές της Λαιμητόμος.com αναφέρουν, ότι κολχάζει η παραδοσιακή βάση και πολλά στελέχη του ΔΗΚΟ συζητώντας στο ευρύτερο κομματικό πηγαδάκι.

Αναφερόνται πολλά και διάφορα, όπως: αντί ο Νικόλας να ασχοληθεί σοβαρά με τα εσωτερικά προβλήματα που έχει το ΔΗΚΟ, με τη μη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του κόμματος που ηγείται, στο ότι δεν εισακούγονται και δεν συνυπολογίζονται πολιτικά τα υπόλοιπη μέλη της ανώτατης ηγεσίας, αντί να προβεί σε αυτοκριτική μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις των “5” και τη στήριξη τους από ακόμη “30” στελέχη και προσωπικότητες, η μόνη έγνοια του είναι να αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση προσπαθώντας να ικανοποιεί το ΑΚΕΛ.

Αναφέρουν επίσης ότι το ΔΗΚΟ έχασε το πολιτικό του προσανατολισμό και ότι κατά τακτά χρονικά διαστήματα αναλαμπών του Νικόλα του φταίει η Κυβέρνηση, του φταίει ο ΔΗΣΥ και κατά διαστήματα του φταίνε και τα άλλα κόμματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η γνωστή “κομπανία της αυλής”. Μίλησε ο Νικόλας και είπε “πετάει ο γάδαρος”, σε δύο λεπτά θα τους ακούσεις να αναφωνούν “πετάει Πρόεδρε πετάει”.

Ρε Νικόλα μας, μας έχει τρελάνει τελευταίως με την αριστερή σου πλώρη δήθεν για την προστασία της μεσαίας τάξης, ενώ ψήφισες και ενίσχυσες νομοθετικά όλα τα νομοσχέδια υπέρ των Τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοδικηγόρων, των μεγαλολογιστών και ότι ουσιαστικά   βολεύει το κεφάλαιο και το χρήμα και όχι τον απλό κόσμο.

Θυμάστε την πρόταση νόμου του Νικόλα Παπαδόπουλου τον Ιούνιο του 2019 για να επανερχόταν η ισορροπία μεταξύ δανειολήπτη και Τραπεζών!

Άρα Νικόλα μια ταπεινή συμβουλή,  σκέψου και τη φράση “στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί”!

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου