Νικόλας: Προτεραιότητα τώρα είναι να σταθούμε στο πλευρό των κοινοτήτων που επλήγησαν

Νικόλας: Προτεραιότητα τώρα είναι να σταθούμε στο πλευρό των κοινοτήτων που επλήγησαν

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από βουλευτές, αξιωματούχους και στελέχη του κόμματος, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στις πυρόπληκτες κοινότητες και επισκέφθηκε τα κέντρα συντονισμού του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ:

Αυτούσιες οι δηλώσεις:

«Η έκταση και το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστια. Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι τραγικές και επώδυνες.

Αυτή δεν είναι η στιγμή για την απόδοση ευθυνών. Αυτή είναι η στιγμή να σταθούμε δίπλα από τις κοινότητες, δίπλα από τους πληγέντες, δίπλα από τις οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ως ΔΗΚΟ εμείς θα πιέσουμε με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε, οι όποιες αποζημιώσεις θα δοθούν στους πληγέντες να υπολογιστούν το συντομότερο δυνατό και να δοθούν το συντομότερο δυνατό. Ως επίσης πρέπει να δοθεί άμεση στήριξη σε ότι αφορά την στήριξη καλλιεργειών με ύδρευση, άρδευση, με υποδομές που πρέπει άμεσα να δοθούν και να προχωρήσουν έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπρόσθετες απώλειες και ζημιές.

Ειδική μνεία και ευχαριστίες, ευγνωμοσύνη στο προσωπικό του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας για τις ηρωικές προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την αντιμετώπιση αυτής της πυρκαγιάς και επίσης ευχαριστίες στο προσωπικό της ΑΗΚ που προσπαθεί μέσα από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες να επαναφέρει την παροχή ηλεκτρισμού κάτι που φυσικά θα βοηθήσει τα μέγιστα έτσι ώστε αυτές όλες οι κοινότητες να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό.

Δεν είναι αυτή η στιγμή να μπούμε σε μία συζήτηση για τις υποδομές, την υποστελέχωση, τον εξοπλισμό που ενδεχομένως θα έπρεπε να υπάρχει για να είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα αυτή η πυρκαγιά. Θα έρθει η στιγμή. Και μέσα από τη Βουλή θα προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε τί πήγε λάθος, εάν υπάρχουν ευθύνες. Στην κατάλληλη στιγμή. Για εμάς αυτή τη στιγμή προέχει η στήριξη των κατοίκων, η στήριξη των κοινοτήτων και των οικογενειών που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα.»