Νικόλας: Πάμε σε μια Πενταμερή Διάσκεψη, με την προχειρότητα της δικής μας πλευράς να είναι πέραν από πασιφανής

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές του ΔΗΚΟ Λεμεσού, πραγματοποίησε σήμερα 3/4/2021 επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την οικονομία και για το Κυπριακό.

Ακολουθούν οι δηλώσεις αυτούσιες:

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ –

«Όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας. Όμως η Κύπρος είχε το 2020 τη μεγαλύτερη αύξηση δημόσιου χρέους, έχει το 4ο χειρότερο δημόσιο χρέος στην Ε.Ε. και όμως παράλληλα έχουμε τη 2η χειρότερη επίδοση σε ότι αφορά την απώλεια εισοδημάτων.

Γιατί τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης ήταν παντελώς ανεπαρκή και για αυτόν ακριβώς το λόγο ένα στα τρία καταστήματα, ένα στα τρία κέντρα εστίασης κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα επιμένουμε σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επιδότηση ενοικίων, επιδότηση λειτουργικών δαπανών και αυτή η επιδότηση να έρθει αναδρομικά για να καλύψουμε το χρόνο που χάθηκε λόγω της απραξίας της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.»

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Εχετε μιλήσει με καταστηματάρχες. Ποιο ήταν το κλίμα και τι έχετε αποκομίσει από τον κόσμο που ταλαιπωρείται αρκετό καιρό;

«Εχετε δίκαιο. Εχω μιλήσει με αρκετούς καταστηματάρχες. Διαπιστώνουν μείωση στον κύκλο εργασιών τους που είναι αναμενόμενο αλλά παράλληλα διαπιστώνουν και έλλειψη στήριξης από πλευράς της πολιτείας. Αυτό σίγουρα δεν είναι αναμενόμενο, δεν είναι αποδεκτό και για αυτό εμείς επιμένουμε σε ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.»

 ΚΥΠΡΙΑΚΟ –

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με το Κυπριακό και τις προσδοκίες ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε τα εξής:

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα οφείλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας γιατί βλέπουμε να οδεύουμε σε μία πενταμερή διάσκεψη χωρίς την πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. να φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει στην Τουρκία να προβάλει τη θέση για τη συνομοσπονδία των δύο κρατών.

Σε ένα μήνα θα πάμε σε μια πενταμερή διάσκεψη και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια είναι η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία που θα προβάλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ως ΔΗΚΟ, έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου επιτέλους θα μας ξεκαθαρίσει ο ΔΗΣΥ πόσο πιο χαλαρή θα είναι αυτή η ομοσπονδία που θα προτείνουν για να αντιμετωπίσουν όπως ισχυρίζονται, την προσπάθεια της Τουρκίας να αλλάξει τη βάση των διαπραγματεύσεων προς μία λύση συνομοσπονδία δύο κρατών.

Πολύ φοβούμαστε όμως ότι δεν θα έχουμε αυτή την ανάλυση που αναμένουμε να έχουμε γιατί απλά δεν υπάρχει.

Πάμε σε μια Πενταμερή Διάσκεψη, με την προχειρότητα της δικής μας πλευράς να είναι πέραν από πασιφανής.»